Ülkesine bağlı olmada duyarlılık gösteren, Dünya ülkelerinin
milletlerine hoşgörülü ve tarafsız bakabilen, kültürel donanımlı, sosyal alanda iletişimi güçlü, vatandaşlık bilincini kavramış, hümanist ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi ve globalleşen dijital dünyaya ayak uydurmayı başaran ve kültürel farklılıklara duyarlı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Projemizin hedefleri; Millî Marşı'mızın tarihi sürecini öğrenmek. Marşımızın, siyasi ve sosyal hayattaki anlamını bilmek, Şiir okuyarak ve marşlar seslendirerek sanata olan duyarlılığı geliştirmek. "Vatanseverlik" duygusunu arttırmak ve "ortak millet" bilincine katkı sağlamak, Sosyal ve siyasî hayata bireyleri sorumluluk bilinciyle hazırlamak, Birlikte yaşadığımız ülke ve dünya vatandaşlarının özgürlüklerine ve kültürel farklılıklarına saygılı bireyleri hayata hazırlamaktır.
Projemizin etkinlikleri için 5 Aylık bir çalışma süreci planlanmaktadır Çalışma sürecimiz şu şekilde ilerleyecektir
ARALIK 1.ortakların tanışma webinarı zoom üzerinden yapılacaktır.
Web-2 araçlarını kullanarak proje logosu hazırlanacak.Milli marşların nasıl ortaya çıktığının araştırılılıp hikayelştirilecek.
2. Marşın şairi ve bestekârının tanıtılması.
3. Milli Marşımızın yazılması ve kabul edilmesi süreçlerinde yaşananlar.
OCAK 4. Marşlar seslendirme etkinliği
5. Marşların güftelerini okuma yarışması.
ŞUBAT
6. "Marşımızla Geleceğe Yolculuk" hikaye yazma ve anlatma.
7. Marşımızın seslendirildiği törenler ve fotoğraf sergisi.
8. Marşımız duyulduğunda toplumun hisleri konulu röportaj.
MART 9. "Ülkeler, bayraklar, marşlar" konulu resim yarışması.
10. Milli marşların temaları konulu konferans.
NİSAN 11. Milletlerin dilinde bağımsızlık sembolleri konulu duvar gazetesi
hazırlama.
12. Tüm çalışmaları içeren dijital dergi hazırlama
Tüm çalışmaları içeren e kitabımız Herkese açık bir şekilde TwinSpace de paylaşılıp ,projemizin görüne bilirliği ve sürdürebilirliği sağlanacaktır.
Projemiz sonucunda, Ülke ve dünya milletlerinin yaşamına duyarlı, siyasi ve sosyal hayatta başarılı vatandaş olarak hayata hazırlanmış bireyler topluma kazandırılır.
Öğrenciler, daha üretken ve İnsanlığa her yönüyle katkı sağlayan kültürel zenginlikleri gelecek nesillere taşıyabilen sorumlu vatandaş olma yolunda ilerlerler.
Teknolojiye uyum ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmakta kolaylık yaşayacaklar.
Öğrenciler, Yabancı dil becerilerini geliştirip ,Yabancı kültürlerle iletişim sağlayarak kültürel entegrasyonu yaşayabilirler.