"Çölyak hastalığı" genetik olarak yatkın bireylerde buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunan "gluten" proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen ince bağırsak hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla her yıl 9 Mayıs tarihi "Dünya Çölyak Günü" olarak kutlanmaktadır. Çölyak hastalığı yaşamın herhangi bir bölümünde ortaya çıkabilmektedir. Farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek amacıyla Düzce Zübeyde Hanım Kız MTAL olarak, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanımızın katkısı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden görevli arkadaşların katılımıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik.